Logo

03 Apr, 2020

Updates over boek 1

Afdrukken E-mail

Zo, na een tijdje stilte word het wel weer eens tijd voor een update, alhier!

Vorige week heb ik de laatste correcties terug gekregen van de redacteur. Er heeft heel veel werk ingezeten van zijn kant, maar ook van mijn kant om alles te verwerken en nog wat laatste verbeteringen door te voeren aan het verhaal.
Een grote, ingrijpende wijzigingen was het aanpassen van de tijdlijn. Al een tijdje had ik mijn twijfels bij de jaartallen waar ik het boek op gebaseerd heb. Simpel gezegd, zonder het hele plot weg te geven, lag het verhaal te ver in de toekomst waardoor het ongeloofwaardig was. De techniek zou teveel hebben stil gestaan.
Ik heb daarom besloten de tijdlijn naar voren te halen en in elkaar te schuiven. Het is een flinke operatie geweest maar ik heb het gehaald (hoera!).

Mede daarom heb ik een tweede redacteur gevraagd om het boek na te kijken, om daarmee te zorgen dat zoveel mogelijk fouten uit het verhaal gehaald kunnen worden en ook om te zoeken naar tijdlijnen die niet kloppen, enzovoort.
Deze tweede ronde lijkt al aardig te vlotten, de eerste 8 hoofdstukken wachten al op controle van mijn kant, en dat sinds afgelopen maandag. 

Ondertussen is er ook iemand bezig met het maken van een omslag ontwerp, er moet natuurlijk wel een fraai plaatje op de voorkant staan! 

 

Mijn bedoeling is om te zorgen dat het boek voor de zomer beschikbaar is. Welke datum dat betekent ga ik nog niet uit de doeken doen, ik heb wel iets in mijn hoofd.
Wel kan ik vertellen dat ruim voor de tijd een voorverkoop zal plaatsvinden, waar meer informatie over komt zodra ik zelf meer weet.