Logo

22 May, 2024

Een algemene update over mijn schrijfwerkzaamheden

Afdrukken E-mail

Een nieuw blog over nieuwe projecten en oude updates

Ik ben mijn volgers excuses schuldig: Ik schrijf hier te weinig. Is er nog iemand die hier meeleest?
De laatste maanden zijn nogal druk geweest, zowel qua werk als privé en ben weinig toegekomen aan stukjes tikken over het wel en wee van mijn schrijversbestaan.

Ik heb me voorgenomen om dan ook meer te bloggen, om jullie op de hoogte te houden waar ik mee bezig ben.

Orana: De serie is compleet.

Na een paar jaar hard werken is het dan zover dat mijn eerste boekenserie compleet is. Twee young adult boeken, (of jeugdboeken zoals het vroeger gewoon genoemd werd) die elkaar aanvullen. Het verhaal is compleet en ik ben heel erg benieuwd wat 'de wereld' vind van mijn fantasiewereld die helaas veel raakvlakken heeft met de werkelijkheid die we aan het scheppen zijn. Ik kijk meerdere keren per dag naar de plank in de woonkamer waar de twee prachtige boeken naast elkaar staan. Mijn eigen exemplaren zijn met recht proefdrukken, beiden hebben een vervelend foutje in de tekst verstopt zitten waardoor ze uniek zijn en blijven. Ik zal ze ook nooit wegdoen.

Even in het kort een stukje over de boeken los van elkaar.

Orana - Verzetsdaden: Update

Verzetsdaden is ongeveer een jaar terug uitgekomen, en ik heb mijn uiteindelijke doel bereikt: 50 exemplaren in een jaar. Voor mij is het dus een succes.

Orana - Bevrijding: De eerste week zit erop

Bevrijding is op 1 juni uitgekomen en de eerste reacties beginnen binnen te druppelen. De verkoop gaat nog niet zo voorspoedig als ik had gehoopt, buiten 9 voorverkoop exemplaren is er nog weinig actie maar de marketingmachine loopt. Ik hoop dat er binnenkort wat meer mensen geraakt worden door het verhaal.

Als er iemand goede tips heeft qua marketing waarvoor ik niet te diep in de buidel hoef te tasten (ik wil wel, maar helaas heb ik de financiële mogelijkheden niet) dan hoor ik dat graag!

 

Kinderen van Osiris

Ik hoop nogsteeds dat ik voglend jaar mijn derde boek kan uitgeven. Kinderen van Osiris ligt op dit moment bij een groepje proeflezers waarvan er één nog niet bekend is met mijn schrijfstijl, ik hoop van hen binnen een aantal weken wat eerste reacties te ontvangen. Er zullen vast dingen zijn die veranderd moeten worden, en er zullen vast nog massa's fouten inzitten. Dat is prima, die kunnen verbeterd worden, het boek kan er alleen maar beter van worden.

Ik ben zelf ongelooflijk tevreden over het verhaal en kan niet wachten om het aan de wereld te presenteren. Ik heb wat lijntjes uitgegooid naar uitgevers, vooral wat kleinere fondsen die misschien eerder geneigd zijn om beginnend auteurs op te nemen in plaats van alleen uit de vijver met gevestigde namen te willen vissen. Er zijn verschillende mogelijkheden, meerdere wegen die ik kan bewandelen en zal mijn uiterste best doen om een proffesionele uitgave voor elkaar te krijgen. Lukt dat niet dan zal er waarschijnlijk alleen een digitale uitgave komen omdat het een dik boek is dat via een uitgever als Mijnbestseller.nl een duur grapje zou worden. Dit zou ik eeuwig zonde vinden en dan wacht ik liever nog wat langer met uitbrengen tot ik wel iemand kan intresseren om het op de markt te brengen. Het is het verhaal dat ik al dik 15 jaar had willen schrijven maar nooit kreeg ik het uit 'de pen'.

Ik houdt jullie op de hoogte van de voortgang, op dit moment kan ik alleen maar wachten op de feedback van zowel proeflezers als uitgevers die een synopsis in hun mailbox hebben staan.

 

Nieuwe dingen

Ik ben deze week begonnen aan een nieuw verhaal, dat weer meer in de richting young adult gaat, zoals de Orana serie. Ik weet nog niet precies wat het gaat worden, de aanpak is ook hetzelfde als bij Orana, schrijven en onderweg bepalen welke richting je opgaat. De eerste paragraaf van het verhaal is in mijn ogen misschien wel het meest zielige dat ik geschreven heb, maar ik ben er uiterst tevreden over.

We komen ook alweer in de buurt van een aantal schrijfwedstrijden, dit jaar is mijn doel om aan zeker twee wedstrijden mee te doen met totaal verschillende verhalen. Er borrelt wat, er staan wat ideëen op papier.
Zodra ik weet welke wedstrijden het worden dan zal ik daar meer over vertellen.

 

Voor nu tijd om af te sluiten en me te gaan richten op andere dingen: Mijn vrouw, kinderen, dieren en het huishouden.