Logo

18 Apr, 2024

Afdrukken E-mail

Het ondergeschoven kindje, mijn website.

Ik plan iedere keer om meer aandacht aan de website te besteden, maar het komt er steeds niet van. Waarom? Omdat er teveel te doen is op andere vlakken.
Wie mij volgt op Facebook ziet dat ik daar de afgelopen tijd wat meer actief ben, en dat er weer iets nieuws aan zit te komen.

Kinderen van Osiris

Het gaat er dan echt van komen: Kinderen van Osiris wordt gereed gemaakt voor publicatie.
Helaas is een echte uitgever vinden geen optie in deze tijd, ze houden vast aan bekende namen en nieuwe auteurs worden niet eens overwogen. Enkel de uitgevers die grote bedragen rekenen om überhaupt uitgegeven te worden staan nog open voor debutanten, en dan kan ik het net zo goed weer zelf doen. Qua marketing hoef je ook van die uitgevers niet veel te verwachten, dan heb je er verder ook geen profijt van en is POD net zo handig.

Daar ben ik nu dan ook weer mee bezig. Het plan is om in de eerste helft van 2021 het eerste deel van het verhaal te publiceren, om dat binnen 12 maanden op te volgen met het tweede deel.

Ik heb het verhaal in 2 stukken geknipt. Eventueel zou het in 3 stukken kunnen maar dat laat ik aan de proeflezers over.
Op dit moment wordt het verhaal geredigeerd en gelezen, ik hoop eind dit jaar een idee te hebben over de uiteindelijke publicatie datum.

 

Nieuwe website

Al langer speel ik met het idee om de website een totale makeover te geven. Ik heb wat ideeën in mijn hoofd die ik aankomende vakantie ten uitvoer wil brengen.
Uiteraard zal hier extra aandacht besteed worden aan Kinderen van Osiris, en minder de nadruk liggen op Orana.

 

Andere projecten

In de tussentijd vordert de fantasy serie ook, al gaat het minder snel dan ik in het verleden van mezelf gewend was. Ik ben stukken drukker dan eerder, waardoor het schrijven wat minder aandacht krijgt. Nu ik de afgelopen weken vol bezig geweest ben met Kinderen van Osiris zal het nieuwe project ook wel weer een boost krijgen. Ik heb 2 delen klaar, het derde deel is halverwege, daarna volgen er nog minimaal 2. Ik wil het geheel af hebben voor ik tot publiceren over zal gaan, dus ik schat dat dit pas over een jaar of drie zal gebeuren.

Voorlopig ben ik nog bezig met Kinderen van Osiris, dus dat is geen enkel probleem. Ik wil ook niet alles in een keer op de markt brengen, er zijn al zoveel boeken die mensen moeten lezen.

 

Het volgende bericht zal zijn wanneer de nieuwe website live gaat, tot die tijd: Veel leesplezier!

 

Benjamin

Afdrukken E-mail

Een terugblik op 2016

2016 Was een vruchtbaar jaar voor mij op het gebied van schrijven. De doelen die ik mezelf stelde zijn bijna allemaal gehaald.

Orana - Bevrijding

In juni publiceerde ik mijn tweede boek, Orana - Bevrijding. De opvolger van het in 2015 gepubliceerde Orana - Verzetsdaden vertelt een verhaal van oorlog, verlies, maar ook van hoop, iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze tijd.
De kritieken waren allemaal redelijk positief, beter dan ik voor een grotendeels in eigen beheer gepubliceerd boek had durven verwachten. Helaas blijft de verkoop wat achter bij het eerste deel, een reden hiervoor heb ik niet kunnen vinden behalve dat ik de verkoopprijs hoger heb moeten leggen dan voor het eerste deel, door nieuwe regels van CB en Bol.com. Ik wil niet moeten toeleggen op ieder boek, dus had ik geen keus.
Toch ben ik erg tevreden met de twee boeken en staan ze trots op de boekenplank in de woonkamer.

Kinderen van Osiris

Mijn tweede doel voor het afgelopen jaar was het afronden van Kinderen van Osiris, wat mijn derde boek moet worden.
In april was de eerste ruwe versie klaar en begon het 'lange wachten' op de proeflezers. Omdat het boek is uitgekomen op 240.000 woorden heeft dit voor sommigen even in beslag genomen, geen probleem want ik heb liever eerlijk commentaar dan dat de helft niet gelezen word en er alleen uit komt dat ze het wel leuk vinden.
Nadat ik de meeste commentaren verzameld heb ben ik aan het herschrijven gegaan en heb ik in twee sessies net na het nieuwe jaar een volledige versie afgemaakt. Ik ben er erg tevreden over hoe het uit mijn handen gekomen is.

Vertaling

Een derde project was het vertalen van Orana - Verzetsdaden. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo soepel zou gaan, maar mede dankzij een aantal lange treinreizen voor het werk is het me sneller gelukt dan gedacht. De voltooide tekst ligt nu in Engeland bij een kennis die het geheel doorwerkt en voorziet van commentaar en correcties om zo tot een zo perfect mogelijke versie te komen.

Wedstrijden

En dan een doel dat ik niet behaald heb, met een goede reden: Schrijfwedstrijden. Ik heb geen enkel kortverhaal kunnen afronden, ze werden te lang of niet goed genoeg. Door het werken aan verschillende projecten tegelijk raakte de inspiratie nogal verstopt en heb ik besloten om het te laten zitten voor dit jaar.
Komend jaar moet dit anders gaan worden.

Andere projecten

In de tijd dat ik aan het wachten was op het commentaar voor Kinderen van Osiris ben ik aan verscheidene verhalen begonnen. Er liggen wat inleidingen, een aantal die al wat verder zijn, maar ik heb bij geen van allen een precies idee welke kant ik ermee op wil.
Voor degenen die mij op Facebook lezen, één van de inleidingen is daar te lezen geweest omdat het naar mijn mening het mooiste stuk is dat ik geschreven heb. Verscheidene mensen waren dit gelukkig met mij eens, dus hiermee wil ik zeker verder. Ik heb een versie die al tot 30.000 woorden komt, die heb ik opgegeven omdat het een ingewikkeld verhaal werd waar niemand iets mee kan (ikzelf al niet, dus voor een ander zal het helemaal een verwarrend geheel zijn).
Dit staat voor komend jaar dan ook op de planning.

Daarover gesproken:

Een vooruitblik op 2017

Nu het nieuwe jaar is begonnen ben ik voorzichtig aan het plannen wat er moet gaan gebeuren.

Orana

Op het gebied van Orana wil ik proberen om van beide boeken 100 exemplaren in het veld te hebben. Van Verzetsdaden zijn er zo'n 65 exemplaren in omloop (inclusief e-books), van Bevrijding zijn het er net aan 20. Hier moet ik dus even flink aan gaan trekken. Of het me lukt? Ik weet het niet, maar ik moet me toch een doel stellen?
Daarnaast moet de vertaling van Verzetsdaden uitgegeven gaan worden. Dit gaat waarschijnlijk via 2 verschillende partijen gebeuren: Amazon voor het e-book, Mijnbestseller voor de print versie. De vertaling van Bevrijding moet gemaakt worden, hier ga ik één dezer dagen mee beginnen en hoop dan voor het eind van het jaar gereed te zijn zodat ik in 2018 het tweeluik in het Engels voltooid heb.

Kinderen van Osiris

Dit jaar moet ik een uitgever weten te vinden voor Kinderen van Osiris. De eerste stappen zijn al gezet, een deel van de tekst en een synopsis is naar 2 verschillende uitgevers gestuurd. Nu ga ik er niet vanuit dat de eerste klap meteen raak is, maar je moet ergens beginnen, toch?
Uitgeven zoals Orana is geen optie. Waarom?
1: Het boek zou voor meer dan €30,- verkocht moeten worden, anders moet ik erop toeleggen.
2: Ik vind dat het boek meer aandacht verdient, ik denk namelijk een goed verhaal en een mooie setting te hebben geschreven en dat heeft de volle aandacht nodig van mensen die de markt kennen en het daar ook in kunnen zetten

Nu weet ik dat er een kans is dat uitgevers het te lang/te dik vinden en dat ze me zullen vragen dingen te gaan schrappen, of het op te delen in meerdere delen.
Van beiden ben ik geen fan, maar mocht dat een voorwaarde zijn dan zal ik daar zeker mee aan de gang (moeten) gaan. Dan liever in delen uitbrengen, omdat ik al dingen geschrapt heb die ik liever niet kwijt was geraakt.

Het is afwachten of er een uitgever is die het wil hebben, ik hoop vurig dat dit zo is want ik ben heel erg trots op het werk.

Wedstrijden

Hierin een heel simpel doel: Ik wil aan twee wedstrijden meedoen. Ik zal waarschijnlijk niet winnen maar het meedoen en commentaar krijgen op mijn stijl is al een prijs op zichzelf.

Nieuwe/overige projecten

Ik wil dit jaar sowieso starten aan een nieuw lang verhaal. Ik heb de inleidingen voor meerdere verhalen liggen, die zal ik evalueren en eventueel weggooien wat simpelweg niet goed genoeg is.
Waarschijnlijk zal ik het eerste beginnen met een verhaal wat op de planning is gekomen tijdens het schrijven van Kinderen van Osiris. Nee, geen vervolg of voorloper, maar een verhaal dat er wel dichtbij staat. Ik wil er nog niet teveel over weggeven, en geef ook geen einddatum maar ik denk dat mensen die enigszins bekend zijn met Egypte er zeker oren naar zullen hebben.
Voor de verandering zal het geen lang verhaal worden, wel voldoende voor een boek maar waarschijnlijk niet meer dan 200 pagina's (60.000 woorden, schat ik).

Verder? Ik heb geen idee. Er is nog zoveel niet geschreven dat er altijd een kans is dat er iets geheel nieuws naar boven komt dat geschreven moet worden.
We zullen het maar weer afwachten.

Rest mij nog om iedereen een heel mooi 2017 met alle geluk en gezondheid te wensen.

Benjamin

Afdrukken E-mail

Ik ben Benjamin de Rooij, geboren in de zomer van 1984.
Getrouwd en vader van 2 mooie dochters.
Al zolang ik kan schrijven, schrijf ik verhalen, gedichten, alles waar ik maar over kan schrijven.

Al lange tijd is het een droom om een boek te schrijven, echter, alles wat ik schreef bleef na een tijdje liggen omdat het verhaal niet wilde vorderen.
In de eerste maanden van 2014, na een roerig jaar, begon ik aan een nieuw verhaal en ik besloot het anders aan te pakken.
Ik begon met een idee, twee personages en een globale richting. Al snel merkte ik dat dit de juiste manier voor mij was, geen vaste richting maar gewoon schrijven wat ik voelde dat goed was.
Uiteraard moest er nogsteeds veel gewist en herschreven worden, was er veel wat niet goed liep of niet de richting op ging die het op moest om tot het doel te komen, maar ik kreeg wel de slag te pakken.
Toen ik vijftig pagina's geschreven had heb ik voor het eerst iemand iets laten lezen. Niet dat ik daar alles van heb laten afhangen, het was heel erg spannend. De reacties die ik kreeg waren lovend, wat me veel goed deed. 
Na nog geen drie maanden na het begin was het eerste deel af. Zo'n 100.000 woorden stonden dan toch eindelijk in een bestand. 

Na twee weken lang zelf lezen, aanpassen, corrigeren, weer lezen, stukken verwijderen, toevoegen, weer lezen en uiteindelijk tevreden zijn, besloot ik opnieuw het bestand naar een aantal mensen te sturen om te laten proeflezen.
Weer goede kritieken, tips voor aanpassingen en uiteraard veel taalfouten (die je zelf niet meer ziet na een tijdje).
Inmiddels was ik al aan het tweede deel bezig, wat uiteindelijk begin van de zomer 2014 ook klaar was.

Nu, aan het begin van de herfst, sta ik op het punt om het eerste deel naar een bevriende corrector te sturen, waarna het manuscript naar uitgevers toegestuurd kan worden.
Zal het wat worden?
Ik vind het heel erg spannend! 

Afdrukken E-mail

Welkom!

Deze website is gewijd aan mijn werk als schrijver.

Na het publiceren van mijn debuut in 2015, staat 2016 in het teken van de opvolger, Orana - Bevrijding.
Het tweede en tevens laatste deel van het Orana tweeluik.

Orana - Bevrijding is vanaf 1 juni 2016 overal verkrijgbaar.
Klik op onderstaande cover voor meer informatie over het boek of gebruik een van de volgende links om direct te bestellen bij de uitgever (en sponsor mij meer dan via de boekhandel of andere webshops):

Orana - Bevrijding paperback, €19,95

Orana - Bevrijding epub, €8,49

Mocht u informatie zoeken die op de website niet te vinden is, schroom dan niet om contact op te nemen via het formulier bovenaan de pagina.

Vergeet ook niet de facebookpagina te liken voor meer korte informatie!

Ook Orana - Verzetsdaden is nogsteeds verkrijgbaar:

 

Voor het direct bestellen van de paperback, klik hier.
Voor het direct bestellen van het eBook, klik hier.
Om de eerste twee hoofdstukken van het boek te lezen, klik hier.

Promotie flyer

 

 

Als u speciale wensen heeft en wachttijd geen probleem is kunt u via het contactformulier uw wensen kenbaar maken. Ik zal dan contact met u opnemen. 

Met vriendelijke groet,
Benjamin de Rooij