Logo

03 Apr, 2020

Wie ben ik?

Afdrukken E-mail

Ik ben Benjamin de Rooij, geboren in de zomer van 1984.
Getrouwd en vader van 2 mooie dochters.
Al zolang ik kan schrijven, schrijf ik verhalen, gedichten, alles waar ik maar over kan schrijven.

Al lange tijd is het een droom om een boek te schrijven, echter, alles wat ik schreef bleef na een tijdje liggen omdat het verhaal niet wilde vorderen.
In de eerste maanden van 2014, na een roerig jaar, begon ik aan een nieuw verhaal en ik besloot het anders aan te pakken.
Ik begon met een idee, twee personages en een globale richting. Al snel merkte ik dat dit de juiste manier voor mij was, geen vaste richting maar gewoon schrijven wat ik voelde dat goed was.
Uiteraard moest er nogsteeds veel gewist en herschreven worden, was er veel wat niet goed liep of niet de richting op ging die het op moest om tot het doel te komen, maar ik kreeg wel de slag te pakken.
Toen ik vijftig pagina's geschreven had heb ik voor het eerst iemand iets laten lezen. Niet dat ik daar alles van heb laten afhangen, het was heel erg spannend. De reacties die ik kreeg waren lovend, wat me veel goed deed. 
Na nog geen drie maanden na het begin was het eerste deel af. Zo'n 100.000 woorden stonden dan toch eindelijk in een bestand. 

Na twee weken lang zelf lezen, aanpassen, corrigeren, weer lezen, stukken verwijderen, toevoegen, weer lezen en uiteindelijk tevreden zijn, besloot ik opnieuw het bestand naar een aantal mensen te sturen om te laten proeflezen.
Weer goede kritieken, tips voor aanpassingen en uiteraard veel taalfouten (die je zelf niet meer ziet na een tijdje).
Inmiddels was ik al aan het tweede deel bezig, wat uiteindelijk begin van de zomer 2014 ook klaar was.

Nu, aan het begin van de herfst, sta ik op het punt om het eerste deel naar een bevriende corrector te sturen, waarna het manuscript naar uitgevers toegestuurd kan worden.
Zal het wat worden?
Ik vind het heel erg spannend!