Logo

25 Apr, 2024

Algemene update

Afdrukken E-mail

Het is weer eens tijd voor een update over wat er 'aan het front' gebeurt.

Laat ik beginnen met Orana - Verzetsdaden.
Het boek is nu 4 maanden in de handel en sinds afgelopen week staat de teller op 31 verkochte exemplaren. Geen grote aantallen maar ik ben er blij mee.
Tevoren heb ik gezegd dat het voor mij een succes is als er 50 verkocht worden in het eerste jaar, als het zo door gaat komt dat helemaal goed. Als je een boek uitgeeft op de manier zoals ik dat gedaan heb, kun je geen enorme aantallen verwachten, en al helemaal niet in de categorie waar ik in schrijf. Als je geen Engelse of Amerikaanse auteur bent is het lastig om een voet tussen de deur te krijgen.

Orana - Bevrijding dan, het tweede deel.
Het manuscript ligt bij de eerste redacteur en ik verwacht ieder moment de eerste paar hoofdstukken gecorrigeerd terug. De eerste geluiden zijn dat het meevalt, wie weet heb ik toch nog iets geleerd!
Ik ga vandeweek ook weer even in conclaaf met de ontwerpster van de omslag (beter bekend als mijn zus) om te zorgen dat dat allemaal gaat lopen.

Het derde project wat actueel is, nogsteeds onder de werktitel "Kinderen van Osiris".
De teller staat inmiddels iets boven de 53.000 woorden, het eerste deel ligt bij mijn trouwe proeflezeres Brenda, die ik verteld heb dat ik geen haast heb met commentaar omdat het tweede deel veel meer tijd in beslag gaat nemen.
Niet alleen omdat het simpelweg meer tekst is maar ook omdat ik hier veel research voor moet doen om te zorgen dat de historische feiten allemaal kloppen. Nu ben ik al goed bekend met de Egyptische oudheid maar toch wil zeker zijn dat alles zoveel mogelijk klopt. Locaties, tijdperken, namen en zelfs de hiërogliefen teksten die uiteindelijk in het boek moeten komen (met vertaling, rustig maar!) moeten perfect zijn.
Ik ben op de achtergrond bezig met een korte cursus Egyptologie om zo wat meer in de materie te komen. Het is niet allemaal relevant voor het boek, maar van meer kennis is nooit iemand slechter geworden. Ooit hoop ik de locaties uit het boek zelf te bezoeken, misschien als het boek een succes wordt! (knipoog!!!)

Als laatste een korte update over de wedstrijd waar ik aan deelneem, Fantastels.
Niet teveel want ten eerste is de wedstrijd anoniem en ten tweede valt er nog niet veel over te zeggen. Ik weet dat de eerste juryronde in volle gang is en dat is dan ook alles wat ik weet. De rangschikking wordt pas bekend als alle rondes geweest zijn, voor die tijd is er geen enkele update.
Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden, ik heb nog niet eerder dan een schrijfwedstrijd meegedaan dus ieder commentaar is welkom.

 

Dat was het dan weer even, tot een volgende blog, wanneer dat ook mag zijn!