Logo

27 Apr, 2024

Afdrukken E-mail

Een nieuwe blog categorie, een nieuwe blog!

Voor het eerst doe ik mee aan een schrijfwedstrijd. Vorig jaar was het al het plan, maar dat heb ik toen niet op tijd gehaald.
Dit jaar dus wat eerder begonnen en gisteren mijn verhaal ingestuurd voor Fantastels, een Nederlandse schrijfwedstrijd voor fantastische literatuur.
Alles wat met horror, fantasy of science fiction te maken heeft mag ingestuurd worden, zolang het fantastische element maar duidelijk is.

Omdat de wedstrijd volledig anoniem is, kan ik nog niets weggeven over het verhaal behalve dat ik volledig uit mijn comfort zone ben gestapt en iets compleet anders heb geschreven. Een echt SF verhaal, met elementen die ik in eerdere verhalen nooit gebruikt heb.
Ik verwacht er niet teveel van, ik ben nogsteeds een beginner en zeker op het gebied van korte verhalen, maar ik vond hem zelf erg geslaagd, en zo ook een kleine groep proeflezers!

Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van de voortgang, en als de jury klaar is met het verhaal is het mijn bedoeling om het op de website te plaatsen.

Er loopt nog een wedstrijd, Trek Sagae, daar zit ik ook nog op te broeden. Als er voor de deadline nog een verhaal uitrolt zal ik daar ook aan deelnemen.

Tot zover voor vandaag!

 

Update 16-4-2016:

Vorige week was de prijsuitreiking van Fantastels, waar ik helaas niet bij aanwezig kon zijn.
In de einduitslag ben ik 55e geworden, uit een totaal van 109 verhalen.
Ik ben dus in de middenmoot geëindigd, wat beter is dan ik vantevoren had verwacht.
De komende editie wil ik ook zeker weer mee gaan doen en zal daar het commentaar wat deze editie heeft opgeleverd zeker bij gebruiken.
Het verhaal waar ik mee deelgenomen heb zal op een later moment beschikbaar komen op deze website.